Hitta träningsmotivationen under sommaren

Under sommaren är det lätt att träningsmotivationen avtar i takt med att temperaturen stiger. Hannah Andersson, personliga tränaren som driver bloggen Fashionablefit och som är aktuell med sin nya träningskollektion för Nelly, delar med sig av sina bästa tips som höjer din motivation.

Hur hittar jag träningsmotivationen under sommaren?
- På sommaren när det är fint väder är det så mycket härligare att vara ute. Börja med att byta miljö; brukar du träna på gymmet kan du försöka ta dig ut istället. Om du håller igång under sommaren slipper du den jobbiga uppförsbacken efter ledigheten.


Finns det några enkla knep som höjer träningslusten?
- Om du har svårt att få in träningen under semestern kan du prova att träna på morgonen. Träningen kickar igång endorfiner och resten av dagen blir så mycket härligare, sedan kan du njuta av semestern och bara slappa i solstolen. Ett annat enkelt knep är att köpa nya, snygga träningskläder som garanterat höjer träningslusten!


Kan du tipsa om bra utomhusträning?
- Vill du inte träna på gymmet under sommaren kan du enkelt skapa ett eget gym hemma och få till ett bra pass; allt du behöver är hantlar, hopprep, pilatesboll och kettlebells. Om du vill träna ute kan du springa eller spela tennis. Det viktigaste av allt är att du håller dig aktiv och rör på dig.


Vad ska jag passa på att äta under sommaren för att boosta kroppen och hälsan?
- En av mina absoluta favoritfrukter på sommaren är vattenmelon. Förutom att den är god är den även basisk och utrensande. Sedan tycker jag att man ska passa på att äta svenska bär som är fullproppade med antioxidanter. Se till att frossa i hallon, blåbär och jordgubbar!


Du har designat en ny kollektion med träningskläder för Nelly. Berätta lite om den nya kollektionen och var du hämtade inspiration
- Jag har satsat på funktionella träningskläder med hög modegrad till ett bra pris, det har verkligen saknats på marknaden. Jag inspirerades av hur jag själv vill klä mig och hur jag vill att kläderna ska sitta när jag tränar. Min stil bygger på en basgarderob som går i svart, vitt, grått, silver och med mycket detaljer.


Vilka skönhetsprodukter har du alltid med dig i träningsväskan?
 - Jag har alltid med mig en ekologisk deodorant och läppbalsam. När jag tränar sätter jag bara upp håret i en hästsvans och applicerar en fuktcreme.  


Dela med dig av ditt bästa hälsotips?
- Det råder en stor hälsovåg just nu och jag tycker att vi stressar upp oss alldeles för mycket när det kommer till träning och att äta hälsosamt. Mitt tips är att lyssna inåt och koppla bort påtryckningar, försök hitta det som passar dig bäst. 

Words by: Photographs by: Nelly.com